De zwangerschap tot nu toe

Zo, het heeft even mogen duren voordat ik dit artikel online zette. De afgelopen maanden was ik heel druk met mijn zwangerschap, mijn werk en mijn andere blog, Mrs Mama.

Op dit moment ben ik 32 weken zwanger en geniet ik al ruim een week van mijn verlof. Oké, ik heb officieel nu nog vakantie en op 24 juni begint mijn verlof echt. Na de reacties die ik kreeg op mijn vorige artikel leek het me wel zo fijn en misschien ook wel nuttig om te vertellen hoe het nu met me gaat.

Zwanger zijn met een gastric bypass kan nogal wat gevolgen hebben. Zo moet je goed op je vitamine inname letten. Mijn bloed wordt elke 6 weken gecontroleerd en ik kan met een gerust hart vertellen dat er niks mis is met mijn vitaminen. Ik eet elke dag gevarieerd, heb meerdere eetmomenten per dag en heb tot nu toe nog geen tekorten. Wat is dat fijn zeg! Dit was wel iets waar ik ontzettend bang voor was toen ik net zwanger was, dus het is lekker om te merken dat ik het goed doe. Wel slik ik trouw elke dag mijn speciale ‘mama’ vitaminen van Davitamon en neem ik twee extra vitamine D tabletten. Na de zwangerschap zal ik de vitaminen van Davitamon weer inwisselen voor de multivitaminen van Kruidvat. Deze mag ik tijdens de zwangerschap niet gebruiken omdat er teveel vitamine A in zit en dat is schadelijk voor de baby.

Daarnaast is de kans op een kleiner kindje groter als je een maagverkleining hebt gehad. Ook hier is geen sprake van bij mij. Ik heb extra groeiecho’s gekregen met 25 en 31 weken en krijg er nog eentje als ik 34 weken zwanger ben. Tot nu toe groeit de baby hartstikke goed en zit hij mooi op het gemiddelde van een ‘normale’ baby. Ook hier is er niks aan de hand dus.

Ik ben me er van bewust dat niet iedereen met een maagverkleining zulke goede resultaten heeft. Ik heb ook schrijnende verhalen per mail en via de comments gelezen en daar moest ik stiekem wel even van slikken. Mocht je zwanger zijn en een gastric bypass hebben gehad, laat je dan vooral goed controleren, let goed op je eten en laat je niet van de wijs brengen. Luister naar je lichaam.

Hoe verliep jouw zwangerschap na de gastric bypass?

Een gedachte over “De zwangerschap tot nu toe

  1. Ik heb een bypass gekregen bijna twee jaar geleden. Wij willen graag een derde kindje. Ik weeg nu 64 kilo. Ik ben heel benieuwd of en hoe snel het zal lukken en idd waar ik allemaal rekening mee moet houden. Kom ik aan? Of val ik af? Die gedachte maakt me ook wel een beetje bang daar ik er als de dood voor ben weer aan te komen. Wat zijn de risico’s en de mindere ervaringen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *