Nieuw leven inblazen

Hallo allemaal!

Wow, het is al ruim 1,5 jaar geleden dat ik een laatste artikel schreef op dit blog. Ik weet door naar de statistieken te kijken dat er nog steeds dagelijks mensen mijn blog bezoeken. Ook krijg ik nog steeds comments en sturen mijn lezers me nog steeds mailtjes met vragen. Daarom heb ik besloten om dit blog nieuw leven in te blazen. Het is tijd om het weer op te pakken. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor al die mensen die graag informatie willen hebben over een gastric bypass.

Toen ik 4,5 jaar geleden een gastric bypass kreeg was er nog maar weinig online te vinden en daarom ben ik zelf dit blog begonnen. Inmiddels zijn er meerdere blogs over mini-magen en daar ben ik blij om. Hoe meer informatie er te vinden is, hoe beter iedereen zich kan voorbereiden. Ik ben dus ontzettend blij met deze ontwikkeling.

Laat ik ook even van de gelegenheid gebruik maken om te vertellen hoe het nu met mij gaat. Eind juni 2016 ben ik (prematuur) bevallen van onze zoon. Na de bevalling had ik best moeite met het kwijtraken van de zwangerschapskilo’s en ik moet toegeven dat het ook niet helemaal gelukt is. Er is 10 kilo op mijn heupen blijven plakken, helaas. Inmiddels ben ik zwanger van ons tweede kindje. Na deze bevalling ga ik weer lekker knallen met sporten, iets wat nu helaas door bekkeninstabiliteit niet lukt.

Qua mini-maag gaat het hartstikke goed. Ondanks de overgebleven kilo’s leren mijn maag en ik elkaar steeds beter kennen en hebben we steeds meer respect voor elkaar. Ik weet wat ik wel en niet kan eten en ik probeer, ondanks de zwangerschapscravings die ik heb, gezond te eten. Dat gaat niet altijd even makkelijk en ik stoot me dan ook regelmatig aan dezelfde steen. Ik blijf het dan ook zeggen tegen mezelf: een gastric bypass is een hulpmiddel en geen oplossing. Dit zeg ik overigens niet alleen tegen mezelf hoor, maar ook tegen de mensen met vooroordelen over een gastric bypass. Je ondergaat niet zo’n operatie omdat het je makkelijk lijkt, maar omdat je geen andere uitweg ziet. Je laat in jezelf snijden omdat je gezond wilt worden, weer van het leven wilt genieten en weer jezelf wilt zijn. Althans, daarom deed ik het.

Nog elke dag ben ik blij met mijn keuze, ondanks dat ik het lastig vind dat ik nu weer ben aangekomen. Ik ben blij dat ik voor mezelf heb gekozen en ben blij met wat mijn mini-maag me gegeven heeft: een langer en gezonder leven.

Om dit artikel af te sluiten wil ik graag weten of er van jullie uit nog vragen zijn. Heb ik nog dingen niet besproken en wil je graag antwoorden op bepaalde vragen? Laat het me vooral weten! Ik sta overal voor open.

Fijne dag!

3 gedachten over “Nieuw leven inblazen

 1. Dag, mijn BMI is 41,5 en ik wil graag de operatie. Ik kom uit latinoamerica en ik woon in Nederland al 15 jaar. Ik had 70 kilos en nu ben ik 30 kilos zwaarder. Hoe kan ik aan alle en professionals dokters dat de gastric bypass voor mij goed is?. Ik wil geen twijfel hebben over wat ik graag wil. Kunt u mijn hier helpen en advieseren hoe en wat.
  Bedankt voor u tijd en aandacht.

  Groeten,
  Jennifer

 2. Hey

  Ik kwam op je blog terecht met het artikel over pretparken dat is namelijk een van mijn grootste redenen waarom ik graag slanker wil zijn – natuurlijk staat gezondheid over voorop maar ik ben het zo beu dat ik nergens inpas en ik mis al die leuke dingen want ik doe dat enorm graag, ook andere sportievere dingen maar ook gewoon een stoel met leuning passen.

  Ik vroeg me af hoe het nu met je gaat!

  1. Hoi Sofie,

   Overal weer in kunnen is ook echt een heerlijk gevoel! Kan me voorstellen dat dat één van de redenen is om af te vallen.

   Met mij gaat het heel goed. Ik ben op dit moment zwanger van mijn derde kindje (alledrie van na de GBP), dus ik kom weer iets aan, maar uiteindelijk ben ik bijna de helft van mijn lichaamsgewicht kwijt geraakt.

   Na zeven jaar ben ik nog steeds ontzettend blij met mijn GBP. Het is ook nu nog hard werken soms, maar het is het waard.

   Succes met het maken van je keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *