Genant

Oké, bij alleen al denken aan het schrijven van dit artikel kreeg ik het schaamrood op mijn kaken. Ik krijg rode blosjes als ik denk aan al die mensen die dit gaan lezen.

Goed, we gaan het hebben over flatulentie. Oftewel winderigheid. Farten. Scheten laten.

Sinds de operatie heb ik last van overmatig gas. Althans, ik vind het overmatig. De hele dag door moet ik scheten laten. Van die keiharde, lange, soms ENORM stinkende scheten, haha. Dat is toch niet normaal?

Kennelijk is het wel normaal. Mijn darmen werken nu toch anders omdat mijn mini-maag op een ‘nieuw’ stukje darm aangesloten is. Daarnaast is een bekende bijwerking van aspartaam. Say what? Daar wist ik dus écht niks van! Dat aspartaam niet goed voor de mens is weet ik wel, maar aangezien ik niet meer tegen (teveel) suiker kan is het voor mij soms onvermijdelijk om het toe te voegen aan de producten die ik eet. Zo vind ik zure yoghurt bijvoorbeeld helemaal niet lekker, dus doe ik er wat zoetstof bij. Ook door de muffins die ik graag eet zit wat zoetstof. En zo zijn er veel meer producten waar ik wel eens wat zoetstof bij gebruik. Oeps!

Er zijn trouwens ook mensen met een Gastric Bypass die nergens last van hebben. Of die het niet ervaren als lastig. Zelf vind ik het wel lastig. Overdag op mijn werk met buikpijn rondlopen omdat ik niet ongegeneerd kan gaan zitten farten, dat vind ik toch best vervelend. Of zoals dit weekend: ik zat met acht meiden in een nogal gehorig huisje op een vakantiepark ergens in Drenthe. Ik durfde niet zomaar een scheet te laten, dus yup; weer buikpijn.

Ik ben natuurlijk of er nog meer mensen met een GBP zijn die hier last van hebben. Dan moet je er ook nog eens over durven vertellen natuurlijk, maar dat is een tweede… 🙂

Happy fartin’, haha!

 

43 gedachten over “Genant

 1. Hoi Marije,
  Ik ben nu 7,5 week geleden geopereerd en kan alles eten en drinken.Alleen koud kraanwater valt zwaar dus drink ik lauw water.

  Boeren of winden laten is inderdaad heel normaal na een gbp maar ook daar heb ik geen last van. Ik heb wel een soort van ” hikje” na het eten of drinken maar dat is dan ook echt alles.

  1. Relaxed dat jij geen last hebt van winderigheid! Een hikje na het eten herken ik niet. Koud kraanwater valt bij mij ook niet altijd lekker. Schijnt veel voor te komen, gelukkig! Zijn we in ieder geval niet de enigen, haha.

  2. 1 jaar geleden GB gehad, 45 kilo kwijt maar wel 10 kilo scheten erbij gekegen. Wat een kwelling. Kan nergens heen vanwege de ontbinding. Heeft iemand een oplossing?

 2. Aspartaam kan je vervangen door stevia, misschien gaat dit wel goed. Ben niet geopereerd maar mijn maag kan niet tegen zoetstof. Succes met dit “gênante ” probleem.

  Groetjes Eugenie

 3. Ik hoorde een groepsgenoot hier ook over praten ja… ben benieuwd! Enne buikpijn is ook niets, dus je zou haast zeggen: lekker laten vliegen. maar goed, ik kom er wel op terug als ik zelf zover ben. hihi.

   1. Oh ik herken dit zo!! Loop soms op me werk en laat ze in de gang als er niemand is gaan, dan komt me collega en zegt wat stinkt het hier naar de stront!!! Is zeker de dode die daar opgebaard ligt! Im schaam me dood!

 4. Hoi, ik herken het wel hoor. Ik heb al een complicatie 2mnd post-operatief gehad met mijn darmen en nog steeds zijn ze erg vervelend of gevoelig. Ik had al spastische darmen, maar nu lijkt het net of ze helemaal op hol zijn geslagen. En inderdaad, die geur, ik ben echt rot van binnen denk ik soms. Maar ik kan op mijn werk ook niet altijd gaan als ik wil, dat is iets psychisch denk ik..

  1. Wat vervelend dat je een complicatie hebt gehad na twee maanden! Ben je er nu weer helemaal bovenop? Gelukkig ben ik niet de enige die last heeft van dit probleem, dan weet ik dat het in ieder geval niet aan mij ligt 🙂

 5. Hoi,
  voor jou vervelend maar voor mij een opluchting om te lezen dat er meer mensen zijn die hier last van hebben. Ik word gewoon misselijk van mn eigen lucht. Sinds 2 jaar een vriend en ik ben blij als hij na een nachtje slapen weer vertrekt zodat ik alles weer bij elkaar kan ruften en mn buikpijn weer verdwijnt. De lucht is niet te harden en het geluid!! Ik heb van alles geprobeerd om zachter een scheet te laten maar het wil maar niet lukken……….zooooo genant. En dan die buikpijn van het inhouden!! Na de operatie heb ik het bij een na controle in de groep gegooid,maar daar waren ze er niet van op de hoogte dus dacht ik dat het weer aan mij lag. Ik heb al een tijdje een verwijzing liggen voor de “darmdokter” maar ik durf niet!! Ik lees iets over zoetstof…kan dat 1 van de boosdoeners zijn? Je begrijpt dat ik samenwonen echt niet zie zitten !

  1. Ben blij dat ik niet de enige ben. Ik merk ook dat ik meer zit te farten als ik zoetstof heb gebruikt. Koffie met een zoetje, mega zoete dranken als Optimel of Vifit, andere light producten etc. Sinds ik daar wat meer op let heb ik ook minder last van lucht. Je scheten inlaten als je gewoon thuis bent met je partner herken ik niet hoor, ik laat het gewoon allemaal vliegen, haha.

 6. Hallo
  Ik heb er ook zo vreselijk last van. Me partner word er kots misselijk van, het is echt niet normaal meer .
  Heb 17april me operatie gehad.en probeer van alles maar niks werkt
  Ria

 7. Ik ben nu een jaar na de operatie, en het winden is steeds erger geworden,hoewel ik niet anders/meer ben gaan eten. Vooral in de avond hier erg veel last van (na een dag met eten achter de rug te hebben). Ik baal ervan. Het geluid is oorverdovend en de lucht niet te harden. Eind juli heb ik een controle-afspraak met de internist in het ziekenhuis waar ik ben geopereerd. Hopelijk heeft zij tips voor me. Dit is het enige grote nadeel van deze operatie. Voor de rest ben ik supertevreden met mijn gewichtsverlies.

  1. Die scheten vind ik ook het irritantste, haha. Nou ja, als dat het enige nadeel is hebben we niks te klagen, toch? Heb je nog tips gekregen van de internist? Ik ben benieuwd!

 8. nou, volgens het ziekenhuis had ik last van het prikkelbare darmsyndroom en dat zou niets met de operatie te maken hebben. Heb een drankje gekregen dat de darmpassage wat soepeler zou moeten laten verlopen. Mijn huisarts vertelde echter dat zo’n beetje al zijn patiënten die een gbp hebben gehad in zijn praktijk, dezelfde klachten hebben. Er is natuurlijk toch aan de darmen gerommeld. Hij adviseerde om met koffie en scherp eten een beetje op te letten. Ik merk zelf ook dat aardappels, groenten en vlees of vis de minste “wind” klachten geven. Dus tja, deels ook maar accepteren. En af en toe maar de kamer uitlopen als ik “gezellig” met het gezin ben, hahahaha.

  1. Ik heb na een jaar ruften na GB nog ontzettende last het zou minder worden maar is eerder toegenomen,zit met mijn handen in her haar mijn man slaapt veel op een andere kamer omdat de stank niet te harden is ze maken een ontzettend hard geluid en het is dag en nacht ik vind het een groot probleem en blijf liever thuis dan dat ik ergens naar toe ga ,pas in de bioscoop 6 keer eruit geweest voor her ruften.dat kun je de mensen toch niet aandoen wij willen met de zomer vakantie met het vliegtuig en verder met reisbus maar weet niet wat ik daar dan mee moet, is er iets van de drogist of apotheek dat ik zou kunnen gebruiken, ik voelde mij eerst gehandicapt maar nu ook weer.

 9. Ga donderdag naar de specialist na 16 maanden een by pass te hebben zonder problemen nu een maand stinkende winden eet niks anders altijd hetzelfde neem fit for me probaction sinds een maand helpt niks morgen moet mijn stoelgang binnen misschien infectie of parasieten hoop dat ik er van af raak anders heb ik spijt van mijn operatie

 10. Ik heb er heel veel last van. In het begin niet zo veel maar het wordt steeds erger waardoor mijn sociaal leven steeds beperkter wordt.
  Ik vraag me nu vaak af waar ik aan ben begonnen.
  Als ik uit wilt gaan. Ben ik de hele dag gestresst
  Kunnen de doktoren geen uitkomst hiervoor vinden?

 11. Ik ben net gaan googlen winderig na GBP en stuitte op deze topic godzijdank niet de enige 11-05-2016 geopereerd van maagband naar GBP ik heb de winderigheid zoooo erg ik moet het laten gaan anders stervende buikpijn mijn man kan die lucht niet harden haha maar neem nu veel dingen met zoetstof (ik kan vet beter verdragen dan suiker) het kan dus daardoor komen ik neem crystal clear etc zonder koolzuur omdat water niet lekker valt het is nog erg wennen allemaal en val nog niet zo snel af hoor je vaker na een maagband en het is 4 weken geleden ik wil te snel denk

 12. Wat ben ik blij dat ik niet de enige ben met dit probleem.
  Heb elke avond erg veel last van gasophopingen, volgens de chirurg vallen de darmkrampen toch onder het hoofdstuk dumpingen en zou het etiketten lezen om de suiker-intake te verlagen uitkomst bieden.
  Ik vind het best een probleem dat een flinke impact heeft op je (nieuwe) leven.
  Sterkte iedereen.

 13. Was niet zo heel zwaar 116 kg maar moest het doen voor mijn hart.
  Is nu 5 maanden geleden, ben 30 kg kwijt.
  En schijt me verloren, maar ik heb nog geen oplossing gelezen hier voor.
  Heeft iemand een idee om er van af te komen.

 14. Oef ik ben niet abnormaal! Leuk om lezen. De winderigheid stak 4 maand na de operatie de kop op. Had voordien ook wel last van maar niet in die mate. Gelukkig kan men man er mee lachen. Ik minder. Het is of je buik binnenste buiten draait. Ik eet wel pikant

 15. Hahahaaaaa…wat grappig dit allemaal! Maar je zal er maar mee zitten! De dag dat mijn vriend zei: ‘meid ,laat ze toch gaan …’na al dat klagen van een in z’n maat verdubbelde pens van het gas…hij heeft het geweten … gewoon zielig voor hem. Maar ook voor mij..het doet echt zeer, en als ik dan kan en mag ontladen…. Heerlijk!!

 16. Heel herkenbaar allemaal! Heb 5 jaar geleden een gb gekregen (na eerst een maagband te hebben gehad) Mijn ervaring is wel dat er een verband is tussen de inname van koolhydraten en de mate van winderigheid. Zelf probeer ik dus zo weinig mogelijk koolhydraten te eten… Voor mij was het nieuw te horen dat ook aspartaam invloed kan hebben….
  Succes allemaal met dit lastige probleem….

 17. Hallo allemaal.

  Ik ben nu 2 jaar geleden geholpen aan GBP en heb inderdaad ook last gekregen van winderigheid met de daarbij gepaard gaande stank.
  Ik heb gemerkt dat ik dat vooral kreeg na het gebruik van melkproducten, Optimel,yoghurt of kwark.
  Ben nu gestopt met het gebruiken van melkproducten en ben overgestapt naar amandelmelk en sojayoghurt en daar reageren mijn darmen goed op.
  Misschien het proberen waard.

 18. Hey hey,

  Ik ben nu een week geleden geopereerd en heb gelukkig alleen nog maar last van boeren laten vooral als k iets te snel heb gedronken, en dat zijn dan ook wel echt boeren waar ke u tegen zegt. Als ik dit leea hoop ik stiekem dat het bij boeren blijft haha

  Succes iedereen

 19. Ben 20 oktober geopereerd aan een gastric bypass sindsdien heb ik last van winderigheid,
  Wie heefd dit ook,
  En kan me vertellen wanneer dit over gaat,
  Groet diana

 20. Inderdaad, super genant. Ik ben nu 15 maanden geleden geopereerd, en ik heb er sinds dag 1 last van. Ik gebruik geen zoetstoffen omdat ik daar hoofdpijn van krijg, dus daar ligt het bij mij niet aan.

  Maar echt, de scheten die stinken. Zo enorm… echt niet normaal! Soms lukt het ophouden niet, en dan komt het heel geniepig (gelukkig zonder herrie dan) toch, en dan zie je de mensen, als ze dat kunnen, weglopen, ruimte maken. En uiteraard loop ik mee alsof het niet bij mij vandaan komt…

  Maar ook gewoon naar de wc gaan, ik kan het niet ophouden, want ik lig dan dubbel van de pijn als ik dat probeer, maar liever doe ik dat alleen maar thuis. En mijn man… Sja, die vindt het net zo erg stinken als ik, maar hij weet ook dat ik er niets aan kan doen.

  Ik hoopte op internet de oplossing te vinden, maar die schijnt er dus niet te zijn….

 21. Ooh beste mensen… ik kan NIET ontkennen dat ik met gemende gevoelens, lees HOE jullie je genante momenten beschrijven !!! Haha!!

  Zelf 18dec’17 een GBP gehad en sinds enkele dagen “jankt” het behang zowat naar beneden en loopt mn nieuwe vriendin soms bijna kokkend de woon/slaapkamer uit wanneer mijn ZWAAR gefermenteerde buikgasjes zich in de buitenlucht aan het ontpoppen zijn….

  Zooooo.. jij gaat eruit hoor!! hoor ik mn vriendin (gelukkig lachend) roepen vanuit de gang….

  GENANT in het kwadraad…. echt !!
  En de lucht?? Het is gewoon n KWELLING voor de gehele mensheid!! ONmenselijk !!

 22. Bij mij ook niet normaal wat voor keiharde scheten mij ontgaan en lang ook.
  Soms voelt het gewoon beurs aan haha. En over de lucht nog maar te zwijgen. Toch geen moment spijt gehad van de ingreep.

 23. Hier ook, die scheten zijn zelfs gewoon warm. Alsof ze mijn darmkanaal uitbranden! Niet te harden. De lucht is een combinatie van rotte eieren en gekookte peentjes ofzo. WALGELIJK voor andere mensen. Ik kan wel zelf tegen de lucht, is toch van mezelf. Maar kan mij indenken dat er scheidingen van komen hahaha. Mijn man zei gisteren nog “Jij bent echt rot van binnen, niet te harden”en word er zelfs boos van. Het doet alleen echt zeer en krijg erna dan van die plakkerige poep en die ruikt ook heel sterk, alsof het eten er heel uit komt en dat icm met die eierlucht. Ik heb er wel het meeste last van 1 a 2 weken voor mijn periode.

 24. Jullie stonden bovenaan in Google, zegt genoeg!
  Ik nu 3,5 maanden na mijn GBP en ook last van de winderigheid, ben blij dat ik niet de enigste ben en dat dit er blijkbaar bij hoort. Ze stinken bij mij niet zo erg eigenlijk en hoop ook dat dat zo blijft, verder zit ik er niet zo mee, natuurlijk is het minder om in het openbaar je scheet te laten gaan maar in gezelschap verteld ik het gewoon en vertel erbij dat ik ze wel moet laten anders heb ik later last van buikpijn, ja gênant maar beter dan de buikpijn, ik waarschuw mensen gewoon en meestal begrijpen ze het.

 25. Jullie stonden bovenaan in Google, zegt genoeg!
  Ik nu 3,5 maanden na mijn GBP en ook last van de winderigheid, ben blij dat ik niet de enigste ben en dat dit er blijkbaar bij hoort. Ze stinken bij mij niet zo erg eigenlijk en hoop ook dat dat zo blijft, verder zit ik er niet zo mee, natuurlijk is het minder om in het openbaar je scheet te laten gaan maar in gezelschap verteld ik het gewoon en vertel erbij dat ik ze wel moet laten anders heb ik later last van buikpijn, ja gênant maar beter dan de buikpijn, ik waarschuw mensen gewoon en meestal begrijpen ze het

 26. Oh jaaah…. herkenbaar! Ik kan soms een jur lang achter elkaar scheten laten. En ze stinken zo verschrikkelijk. Ik werk met kinderen…. dus zo af en toe roep ik na mijn eigen scheet… ‘wie heeft er gepoept??’ (😁)

 27. Beste mensen, tegen de stank is echt goed iets te doen. Ik gebruik het middel probiotica met 16 strains (stammen) Ik koop dat bij body en fit online. Het helpt mij evt heel goed ik heb nog steeds flatulentie, maar doorgaans veel minder stinkt dus die wind heb ik. En ik merk dat ik ook maar laat krijg van drinkt met koolzuur dus dat minderen zal helpen zo ook producten zonder toegevoegd zoetstof, betert kun je wat echte suiker gebruiken idd een alternatief in Stevia proberen, van de Stevia heb ik nog geen ervaring opgedaan maar eens proberen. Ik gebruik ook vaak honing in de koffie met een beetje suiker. Smeekt God en helpt tegen overmatige flatulentie. Van die probiotica kip je er 60 in een potje kost ongeveer 7 euro en als je eet ook nog je eiwit shake koopt heb je gratis verzendkosten. Ik ben benieuwd

 28. Tsja…, het is nu ruim 14 maanden geleden dat ik een GBP heb gehad. Ik kan eigenlijk weer alles eten en drinken zonder problemen, zolang het maar kleine hoeveelheden zijn. Ook ik heb sinds de GBP veel last van “broekhoest”. Er zijn situaties dat ik de fatsoensnormen in acht neem. Maar ik ga dan wel zo vlug mogelijk even ergens anders naar toe om te broekhoesten. Scheelt een hoop buikkrampen. Terwijl ik nu deze reactie schrijf, zit ik nu lekker ongegeneerd te broekhoesten. Dat scheelt, als je weduwnaar bent en alleen woont. Just Go With The Flow 😂🤣!!!

 29. Mijn vrouw heeft hier ook last van , onze relatie lijdt er enorm onder . Samen slapen is al maanden geen optie meer . De stank is niet te harden .
  Ik snap alle verhalen dat je in een relatie moet geven en nemen maar ik wordt kokhalzend wakker snachts ban de stank . En als ik uit werk thuis kom dan hangt de lucht door het hele huis . Helemaal als we eendagsvlieg thuis zijn geweest . We nodigen al geen mensen meer uit bij ons thuis . Ik vindt het vreselijk voor mijn vrouw dat ze nu na de operatie enorm gelukkig zou moeten zijn omdat ze geen enduring overgewicht meer heeft , maar ze is nu dood ongelukkig . Ik ben bang dat onze relatie van 26 jaar ten einde zal gaan lopen .

 30. Ik ben ook zó ongelukkig door al dat gas. Mijn darmen maken áltijd herrie. Ik hoef niet eens een scheet te laten, er is zo al veel herrie. Schaam me zo erg ervoor, het verpest mijn hele leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *