Wie ben ik?

Mijn naam is Marije. Ik ben 35 jaar en getrouwd met de liefde van mijn leven. In 2013 kreeg ik mijn gastric bypass. Na 55 kilo te zijn afgevallen ben ik in 2016 bevallen van een gezonde zoon. Inmiddels ben ik zwanger van ons tweede kindje, een meisje.

Na jaren van diëten en het haten van mijn lichaam werd het in 2013 tijd om mijn liefde voor mijn lichaam om te zetten in een goede daad. Ik verdien het namelijk om een gezonder lichaam te hebben. Om geen pijn meer te hebben. Om gewoon een trap op te kunnen lopen zonder uit te hoeven puffen. Om lange wandelingen te maken. Om te kunnen genieten.

Over een Gastric Bypass heb ik jaren moeten nadenken. Want ja, dit is een héél heftige operatie die je niet zomaar laat doen. Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het alleen niet red. Ik heb hulp nodig. Ik zie een Gastric Bypass niet als de oplossing, maar als een hulpmiddel om een lichaam te krijgen waar ik geen last meer van heb.

Mijn operatie heeft op 7 november 2013 plaats gevonden. Ik ben begonnen aan mijn nieuwe leven. En nee, dit was niet the easy way out. Het is heftig en zwaar, maar ik ben elke dag nog blij met de keuze die ik heb gemaakt. Ik ben gezonder aan het worden, dat is waarom ik de operatie heb ondergaan. Inmiddels ben ik 55 kilo lichter.  Wat een enorme hoeveelheid. Wat heb al veel energie gewonnen en wat ben ik blij!

Ik blog niet alleen hier, maar ook op mijn mamablog. Gewoon, omdat ik dat leuk vind. Ik hoop dat jij het leuk vindt om te lezen. Mocht je nog vragen, opmerkingen of tips hebben: let me know!

10 gedachten over “Wie ben ik?

 1. Hoi Marije,

  Wat een diep respect heb ik voor je!
  Je bent van heel ver gekomen naar het resultaat die je nu behaald hebt.
  Ik heb met verwondering heel veel van je berichten gelezen.

  Ik zocht naar een blogverhaal met “echte en eigen ervaringen”.
  En die vind ik hier allemaal terug.

  Ik werd door mijn endocrinoloog/internist doorverwezen naar de bariatrische chirurgie. Oftewel… een Gastric Bypass.
  Ik kamp al jaren met ernstige gezondheidsproblemen.
  Ik heb diabetes type 2, ben nierpatiënt en heb poly-neuropathie.

  Ik heb heel veel geprobeerd.. jaren…jaren en jaren….
  Maar het mocht niet baten.
  Doordat ik zo ziek ben, moet ik veel medicijnen slikken.
  Daar ben ik gigantisch van aangekomen.
  En daardoor natuurlijk helemaal niet blij met mezelf..dus ook een emotie eter geworden. Helemaal niet dus.. niet voor mijn zelfbeeld.. maar zeker niet voor mijn (al) slechte gezondheid.

  Ik heb samen met mijn specialist heel wat trajecten afgelopen.. maar elke keer mocht dit niet baten. Ik ben door de Poly-neuropathie (zenuwbeschadiging) immobiel geraakt. Bewegen gaat mondjes maat als je veel pijn hebt en niet in staat bent om goed te sporten. Heel lastig ook als je veel gewicht moet verliezen.

  Om een lang verhaal kort te maken… Ik ben a.s. maandag 17 november uitgenodigd voor de screening. De hele mik mak. Nu is mijn vraag aan jou (je bent tenslotte ervaringsdeskundige), waar moet ik rekening mee houden? Welke vragen stel ik?
  Ik heb deze doorverwijzing pas een week geleden gekregen..en mag over 2 weken al voor de screening. Dat zegt ook wel wat over de indicatie voor deze ingreep. Ik moest snel de verzekering bellen, of deze het vergoedt, of deze een contract met het ziekenhuis had.. en dat werd allemaal met een JA beantwoord. Ik heb een BMI van 37,9 met gezondheidsklachten die in deze marge wel vergoed wordt.

  Ik hoop dat je me kunt helpen en mijn vragen kunt beantwoorden.

  Warme groetjes,

  Sylvia Meppen-Rentenaar

 2. Hoi Marije,
  Wat een mooie site heb je! Veel herkenbare verhalen waar mensen zoals ik echt wat aan hebben! Dank je wel daarvoor..

  Ik ben ook in het traject voor een operatie GBP bij het Slotervaart. 27 maart krijg ik een ja of een nee van dokter Acherman. Misschien heb je het ergens wel opgeschreven maar ik heb het niet gelezen; door wie ben jij geopereerd?

  Ik ben 48 jaar en ik weeg nu 152 kilo (1.70 lang) dus het wordt hoog tijd voor verandering. Ik heb altijd weinig last gehad van mijn overgewicht… dacht ik! Net zoals jij; niet erkennen dat je iets moet ondernemen om er echt iets aan te (laten) doen. Ik ben eens 70 kilo afgevallen, gewoon, met een dieet bij de huisarts. Die 70 kilo zitten er dik weer aan natuurlijk.. Zo gaat dat, allemaal herkenbare verhalen he.

  Ik heb respect voor je dat je er zo positief ingegaan bent, en dat je er nu nog steeds blij mee bent dat steunt mij ook in mijn eventueel besluit want ik heb nog steeds veel twijfels.. Vooral die huidoverschotten lijken mij gruwelijk.. Ik zwem elke week en ik ben bang dat ik dan niet meer in mijn badpak durf… oeps!!

  Zo zie je, ieder heeft weer zijn eigen verhaal, maar toch ook weer een beetje zoals jij.
  Dank je voor je openheid en verhalen, je steunt mensen zoals ik
  Het allerbeste en hartelijke groet
  Maddie

  1. Dank je wel voor je lieve complimenten! Wat spannend allemaal, Maddie. Hoe is je afspraak gegaan? Ik hoop voor je dat je positief nieuws hebt gekregen en wens je alle succes en geluk met je traject.

 3. Hoi Marije,
  Ik ben 7 weken geleden geopereerd aan een Gastric Bypass. Ik kwam per toeval (google) op jouw site. Ik vind het allemaal heel herkenbaar en moet soms ook erg om je verhalen lachen. Zeker het verhaal over het shoppen. Heerlijk herkenbaar. Ik blijf je volgen.
  Groetjes Caroline

 4. Wat ben ik waanzinnig blij met jouw blog. Mede door jouw verhaal, heb ik me aangemeld bij de NOK. Ik word volgende maand geopereerd. Een lange weg te gaan, maar jouw verhaal geeft me zoveel moed! (Je woont nog in de buurt ook)

  1. Wat spannend allemaal Caroline! Leuk om te horen dat je wat aan mijn blog hebt. Van dit soort complimenten krijg ik een glimlach van oor tot oor! Weet je al wanneer de operatie plaats zal vinden? Succes met alles! Hoe ver woon je bij me vandaan dan? Niet dat ik nieuwsgierig ben hoor, het lijkt maar zo haha.

 5. Hee Marije, via Bloglovin’ heb ik jouw blog/site ontdekt. Ik vind het altijd heerlijk om de ervaring van anderen te lezen rond de gastric bypass en dan ook nog eens aan een rij gouden nietjes geholpen in hetzelfde ziekenhuis. Okee, ze waren niet van goud maar zo voelt het, zeker in het begin, wel 🙂 Ik blijf je dus volgen, zeker nu we hetzelfde ‘probleem’ ervaren nl. een weegschaal die de verkeerde kant opgaat. Het is normaal, het hoort erbij, iedereen zal het ervaren, etc. etc. etc. maar wat is het irritant!!!!! Succes met je blog/site!

 6. Hoi Marije, ik heb eerder vanavond jouw blog gevonden en zit al bijna een uur te lezen. Ben een week geleden geopereerd en als ik jouw verhaal zo lees kan ik alleen maar blij worden. Ik ben sowieso heel blij dat ik deze (toch wel grote) stap heb durven nemen en alles gaat tot nu toe boven verwachting goed. Ik ga zo weer lekker verder lezen maar wilde je vast een compliment geven voor je blog en fijne schrijfstijl!
  Groetjes van een foodblogger met een ‘kiwi’ 😉

 7. Ik ben ook via Google hier gekomen, heb alles gelezen, veel herkenbare dingen, maar aan de datum te zien voeg je niets meer toe, dat is wel jammer

  1. Fijn dat je veel herkenning vond. Mijn leven heeft 6 jaar na de operatie een hele andere wending genomen en dit blog bijhouden past op dit moment niet meer in mijn dagelijkse leven helaas. Ik wil er wel weer mee aan de slag, maar dan op een voor mij beter moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *