Ik ben zwanger!

Toen ik tijdens mijn traject bij het Slotervaart te horen kreeg dat ik het beste twee jaar kon wachten met zwanger worden dacht ik: Ha, dat is een makkie! Ik wil toch geen kinderen!

En nu? Nu ben ik bijna twaalf weken zwanger van ons eerste kindje. Zwanger worden in combinatie met een gastric bypass was iets waar ik van tevoren nogal zenuwachtig over was. Kan het allemaal wel? Hoe zit het met de vitaminen? En hoe zorg ik ervoor dat ik er genoeg van binnen krijg? Krijgt de baby wel genoeg voedsel binnen via mij?

Al die vragen stelde ik aan de arts van het Slotervaart en zoals ik al verwacht had: hij had nergens een antwoord op. Hij wist niet eens welke vitaminepreparaten ik wel en welke ik niet mocht slikken. Kortom: ik heb veel opgezocht op internet. Bij mijn ziekenhuis kon en kan ik niet voor vragen terecht. Het enige wat de arts wilde doen was bloed laten prikken. Daarvoor moest ik wel even iedere maand naar Amsterdam rijden. Nu begrijp je dat ik geen zin heb om straks hoogzwanger midden in de hitte in de auto te stappen om naar Amsterdam te rijden omdat meneer de arts te beroerd is om mij in mijn eigen woonplaats te laten prikken, want: ‘dan ben ik een uur kwijt met het opvragen van de uitslagen’, wat onzin is omdat de uitslagen gewoon opvraagbaar zijn via de computer.

Goed, einde tirade, hahaha.

Na een ontzettend leuk en informatief gesprek met de verloskundige ben ik verwezen naar de gynaecoloog. Morgen heb ik daar een afspraak. Gelukkig in het ziekenhuis bij mij in de buurt, dus ik hoef er niet ver voor te reizen. Gedurende de zwangerschap zal daar bloed geprikt worden, zal ik daar de extra controles krijgen en uiteindelijk zal ik daar bevallen.

Er is, vind ik, weinig betrouwbare informatie te vinden als het gaat om zwangerschap en een gastric bypass. Ik heb goed moeten zoeken en heb gelukkig ook vragen kunnen stellen aan ervaringsdeskundigen. Als jullie het leuk of fijn vinden wil ik wel een artikel schrijven over waar je allemaal op moet letten als je een kinderwens hebt en een maagverkleining hebt gehad.

Heb een fijne dag!

PS: Ik ben een mamablog begonnen. Als je het leuk vindt om alles over de zwangerschap, het aanstaande moederschap en wat daar allemaal bij komt kijken te lezen, neem dan vooral een kijkje op Mrs Mama.

5 gedachten over “Ik ben zwanger!

 1. Ik ben het helemaal met je eens! Je moet echt flink op zoek naar informatie als het gaat om zwangerschap na een gastric bypass. Eigenlijk wil ik daar iets mee, maar ik weet niet precies wat. Ik heb in ieder geval tijdens mijn zwangerschap wat blogjes geschreven met mijn ervaringen, dat kan ik in ieder geval doen. Ook heb ik wat dingen terug gekoppeld naar zowel het ziekenhuis waar ik bevallen ben als de Nederlandse Obesitas Kliniek voor wat betreft de informatie die ik miste. šŸ™‚ Dat is al een begin.

  Jij veeeeel succes en het komt helemaal goed. Gewoon je gevoel volgen en je kop erbij houden en als je vragen hebt, lekker op zoek gaan naar de antwoorden en niet alleen op de artsen vertrouwen! x

  1. Goedeavond dames.
   Ik kan hier wel wat over zeggen.

   Heb 2 zoon gehad naar een maagband operatie ..

   En naar mijn gbp heb ik een overleden zoontje gekregen naar 26 weken zwangerschap.
   Mijn baby had te korten. En liep onder controle in het ziekenhuis.
   Dit is in 2013 gebeurt. Ik had mijn gbp al 3 jaar.
   Gelijk naar de bevalling kwam ik in het ziekenhuis onder controle te staan van de internist.
   Hij onderzocht veel uitgebreide als de gynaecoloog.
   Gelukkig mocht ik in 2014 opnieuw zwanger raken en dat gebeurde gelukkig foutloos en ben ik met 36 weken bevallen van een gezonde zoon.
   Laat je goed informeren. En je bloed goed onderzoeken. Ik werd elke 2 weken getest door mijn internist.

 2. Wat leuk dat je zwanger bent! Van harte gefeliciteerd! Wens je een hele fijne, rustige zwangerschap toe en een zo ontspannen mogelijke bevalling (die zijn er schijnbaar ;-), die van mij hoorde daar helaas niet bij).

 3. Hi,
  Maak je geen zorgen, ik heb ook 2 kinderen gekregen vlak na mijn operatie en je hebt nog genoeg reserves om de kinderen te geven wat ze nodig hebben. Voor de kinderen zal niet snel te weinig voeding zijn, je zou hooguit zelf last kunnen hebben van ijzertekort o.i.d. Dit ijzertekort ontstond bij mij overigens pas veel later. Geniet van je zwangerschap en maak je niet al te druk. Ik ben zelf maar een paar kilo aangekomen tijdens de zwangerschappen, mijn dochter was evengoed 3700 gram en mijn zoon daarna zelfs 4080 gram. Groetjes Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *