Verandering van smaak

Een paar dagen geleden stelde Tina de volgende vraag: ‘Ik heb nog wel een vraag! Is je smaak ook veranderd? Eet je dingen die je vroeger helemaal niet aanspraken nu wel of zijn ze lekkerder geworden bijvoorbeeld?’

Goede vragen, Tina!

Qua smaak is er niet veel anders dan voor de operatie. Ik eet geen gekke andere dingen of laat dingen staan omdat ik ze niet meer lust.

Wel is het zo dat ik een aantal dingen niet meer eet. Zo heb ik geen behoefte meer aan chips, koekjes of snoep. Waar ik voor de operatie niet genoeg kon krijgen en zó een zak chips leeg at kan mijn man in alle rust naast me zitten knagen. Snoepjes zijn lekker hoor, maar ik hoef ze niet meer. Als er thuis een zak snoep open is proef ik er misschien eentje, maar meer ook niet.

Naast het feit dat ik er geen behoefte meer aan heb is het natuurlijk wel een enorme stok achter de deur dat ik gewoonweg niet meer tegen te vet of te zoet eten kan. Ik krijg er een dumping van en word letterlijk ziek. Nou, dan laat je die troep wel staan hoor. Geef mij maar een bakje Griekse yoghurt van Optimel (een nieuwe favoriet, haha), daar maak je me gelukkiger mee dan met een gebakje.

Dus om op je vraag terug te komen: nee, ik heb geen gekke andere behoefte qua eten en vind nog steeds dezelfde dingen lekker. De enorme drang naar voedsel is alleen weg en omdat ik al zo weinig kan en mag eten kies ik voor gezond eten. Geen junkfood meer voor mij!

Hoe gaan andere mini-maag-eigenaren daar mee om?

11 gedachten over “Verandering van smaak

 1. Ik was best wel nieuwsgierig omdat ik gemerkt heb dat ik zelf nog steeds nieuwe dingen ontdek op het gebied van gezond eten en mijn smaak wel degelijk verandert op het moment ik drastisch minder met suiker en (light) frisdranken. Ik ben helemaal niet zo’n liefhebber nu van rauwkost bijvoorbeeld (vooral ook niet van dressing). Dat vind ik eigenlijk best jammer. Ik hoop dat dit misschien nog verandert – misschien leer ik het nog wel waarderen of is het gewoon zoeken naar een goede/lekkere combo. Bedankt voor het delen van jouw ervaring!

 2. Mijn smaak en voorkeuren zijn na mijn gbp operatie niet veranderd. Ik ben altijd al een fan van hartige snacks zoals oa chips, noten en kaas geweest. Gelukkig kan ik dat nog steeds eten, maar nu met mate en in een kleine portie. Chips moet ik zelfs heel rustig eten want dat kan zwaar vallen en dan kan mijn maag pijn gaan doen. De behoefte om een zak chips leeg te eten heb ik niet meer. Recent heb ik als expiriment een aantal wijngums gegeten en daar werd ik spuugmisselijk van dus dat is niet voor herhaling vatbaar.

  1. Ah ja, dat misselijk worden is toch wel een goede stok achter de deur hè? Ik word ook misselijk van heel veel dingen, dus die gaan meteen op de zwarte lijst 🙂

 3. Ik merk dat ik blijer word van een salade dan van snoep. Alhoewel ik nergens op dump en dus alles kan eten wat ik wil. En dat is niet altijd even fijn, want de verleiding liggen soms snel op de loer, als ik me even niet zo lekker voel. Friet eet ik bijv. ook, maar dan zijn het maximaal 8 frietjes. Ongelofelijk hè, vroeger kon je me daarvoor wakker maken, nu maak je me heel blij met een waldorf- of andere bleekselderijsalade. Mijn darmen zijn wel anders gaan reageren op bijv. chocolade.

  1. Wat lekker dat je nergens op dumpt! Al kan ik me voorstellen dat het ook wel eens lastig is. Voor mij is het juist een geruststelling dat ik tegen veel dingen niet kan. Ik weet dat ik er zó ziek van word dus eet ik het niet. Frietjes eet ik trouwens ook wel eens. Een paar en dan heb ik genoeg. Fijn!

 4. Hoi
  Ik ben 4 feb geholpen ben al bijna 30 kwijd maar ik vin alles zo stinken bha kwa eten
  Dit hoor je geloof ik niet veel
  Gaat sins kort al wat beter heeft tijd nodig zij de chirurg
  Geholpen aan gbp

 5. Ik ben nu 3 maanden geleden geholpen, de eerste maand ging alles wel goed maar ik moet wennen dat de smaak lijkt wel te zijn verdwenen, vooral koffie of het brood ligt bij mij niet prettig en neem daartegenover nu beschuit of wasa crackers. Mijn honger neemt drastisch af geen zin meer in chips en noten, liever een bouillon soepje en fruit gaat beter ik heb nu meer trek in een appel.

 6. ik ben nu 4 jaar uit de operatie – 65 kg , mijn smaak is erg aangetast
  proef kwa smaak bijna niets meer alleen proef ik chocolade pasta en pinda kaas

  meer niet en ja als ik iets sterks eet maar meer niet kan nu wel 4 x elke dag het zelfde eten proef t allemaal het zelfde erg jammer allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *