Ask me anything – de antwoorden #2

In dit tweede gedeelte van de antwoorden zal ik antwoord geven op de vragen van Nelly en  Cindy.

Nelly:

Dus mijn vraag: heeft het echt invloed op je hormonen en heb jij er last van gehad?

Voordat ik begon aan de gastric bypass wist ik dat de operatie invloed op je hormonen kon hebben. Er zijn ook gevallen bekend waarbij het heel heftig is. Zelf merk ik weinig tot geen negatieve invloed op mijn hormonen.

Ik wist dat de pil niet meer zou werken en toen ik merkte dat ik bleef vloeien ben ik helemaal met de pil gestopt. Dus wat dat betreft was het wel negatief, maar dat heeft niks te maken met hormonen van binnenuit. De pil bevat immers hormonen die je zelf slikt en nu krijg ik die, gelukkig, niet meer binnen. Op dit heb ik een regelmatige cyclus en voel ik me beter dan ooit. Je zou dus kunnen zeggen dat ik alleen maar positieve ervaringen heb qua hormonen. Nu ik geen extra troep meer slik zit ik een stuk beter in mijn vel.

Cindy:

Zelf merk ik dat, nu ik aan het stabiliseren ben (en even niet naar de sportschool ben geweest) een beetje aan het aankomen ben (twee hele kilo’s) en dat ik nu bang ben dat alles er weer aan komt. Herken jij die angst? En hoe ga je om met vermoeidheid, ervaar je dat meer als eerst?

Ja, die angst voor aankomen herken ik. Ik weet dat iedereen op een gegeven moment weer een beetje aan komt en ik ben ook bang dat het teveel zal zijn. Maar direct na die angst denk ik: maar wacht eens even, ik kan nóóit meer zoveel eten als voor de operatie, dus het zal wel mee vallen. Net als iedereen schommelen we gewoon een beetje qua gewicht en ondanks dat we een mini-maag hebben ontkomen we daar niet aan. Ik denk ook dat het heel gezond is en daar houd ik me dan maar aan vast, haha. Zoveel overgewicht als we eerst hadden zullen we nooit meer krijgen! En dat is toch ook al een hele geruststellende gedachte? Al wil ik er ook wel alles aan doen om ook geen paar kilo aan te komen hoor! Ik moet ook nódig weer eens wat extra gaan sporten, want die laatste paar kilo’s gaan er niet vanzelf af 🙂

Qua vermoeidheid moet ik zeggen dat ik nu redelijk stabiel ben. De eerste maanden na de operatie waren verschrikkelijk, daarna stabiliseerde het zich en kreeg de energie de overhand. Ik denk dat ik nu weer op een normaal niveau ben. Ik heb meer energie dan voor de operatie, maar heb ook dagen dat ik niet vooruit te branden ben. Dit merk ik vooral sinds mijn moeder in december is overleden, dus ik denk dat het daarmee te maken heeft. Heb jij heel veel last van vermoeidheid?

Ik hoop dat ik jullie vragen zo goed heb kunnen beantwoorden. Mochten er meer vragen zijn, stel ze dan gerust!

Liefs,

Marije

2 gedachten over “Ask me anything – de antwoorden #2

 1. Hoi! Ik ben toevallig op je blog gekomen, doordat ik informatie aan het zoeken ben ivm gastric bypass. Ik ben van België en doe al 20 jaar aan diëten, sinds mijn 7 jaar! Bij ons gaat er een heel lang proces aan te pas en in probeer van mijn omgeving en mensen die ik niet ken (die een gastric bypass hebben laten doen) een beetje inzicht te krijgen.
  Mijn concrete vraag is. Heb je lang last gehad na de operatie? van buikkrampen of misselijkheid,… Mijn dokter zegt dat het zeker de eerste 6 maanden moeilijk gaat zijn.
  Mijn tweede vraag is. Hoelang heeft het proces geduurd vanaf dat je contact opnam met de dokters tot de operatie zelf?
  Alvast bedankt om je verhaal te delen en om eventueel te antwoorden op mijn vraag.
  Mvg, Natasja!

 2. Hi Marije,

  Fijn dat je zo veel informatie geeft over je bypass op je site.
  Ik hoop een dezer dagen een oproep te krijgen voor mijn ingreep. Wat een opluchting dat ik niet meer hoef te strijden. Nah, jah.. dat strijden wordt anders. Je strijdt maar je ziet resultaat. Ik heb er bijna zin in!

  Wat me wel bezig hield is dat ik in mijn omgeving of mensen sprak die het net achter de rug hadden of ‘men kende iemand die het ook had gehad maar weer was aangekomen’. Daar krijg ik de kriebels van want ik heb twee angsten: 1) dat Ik weer aankom na verloop van tijd en 2) dat mijn vel vreselijk gaat lubberen.

  Nou las ik dat je weer aan kwam maar dat je nooit meer dezelfde omvang kunt krijgen. Dat stelt me gerust. Heb je met meer vrouwen hierover gesproken die het ook na lange tijd nog (of niet) volhielden om slank te zijn?

  Heb je van het begin af aan gesport? Zo ja, wat en hoe vaak??

  Heb zelf een bmi van 38, maar met wat negatieve bijeffecten. Ben klein en rond zeg maar.

  Afijn, hoop van je te horen maar het heeft geen haast 🙂

  Fijne dag!

  Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *