15 dagen post-op

Wow, het is alweer 15 dagen geleden dat ik ben geopereerd!

Afgelopen woensdag ben ik naar een groepsbijeenkomst van de diëtist in het ziekenhuis geweest. Het was goed om te zien dat het goed gaat met de dames met wie ik op de kamer lag. Verder heb ik weinig nieuws gehoord, om heel eerlijk te zijn. Ik heb me voordat ik het traject goed ingelezen, dus voor mij is er maar weinig meer geheim.

Daarnaast ben ik woensdag naar de arts assistent geweest voor een check-up. Ze keurde mij binnen no time goed, wat in houdt dat ik vanaf woensdag weer vast mag eten! Wooohooo, wat keek ik uit naar het moment dat ik mijn eerste cracker kon gaan eten.

Nog even snel naar de supermarkt voor de laatste etenswaren en toen: relaxed mijn cracker op peuzelen. Heerlijk! Volgens mij heeft een cracker met kaas me nog nooit zo lekker gesmaakt!

Voor het eerst een cracker met kaas! Blij hoofd :-)

Voor het eerst een cracker met kaas! Blij hoofd 🙂

De eerste avondmaaltijd na de vloeibare periode was wel even wennen. Ik moet écht langzaam eten, wat voor mij nog wel eens lastig is. Voor de operatie kauwde ik volgens mij nauwelijks en nu moet ik alles héél goed kauwen voordat ik het door kan slikken. En dan zijn het ook nog eens mini-hapjes!

Het meest bijzondere aan het hele gebeuren vind ik dat ik geen honger heb. Geen honger naar eten en ook geen honger naar vette meuk. Ik wil gewoon gezond eten. Om te voorkomen dat ik geen maaltijden over sla moet ik maar eens gaan beginnen met het instellen van een wekker. Op dit moment leef ik van eetmoment naar drinkmoment en weer terug en dat is nog best lastig.

Volgende week ga ik weer aan het werk. Ik kijk er enorm naar uit, maar zie er stiekem ook wel een beetje tegenop. Hoe zal het zijn, dat eten tijdens een werkdag? Ik weet dat ik in de kantine gewoon mijn crackers kan eten, maar hoe zal dat voelen? Ik ben benieuwd!

Voor die tijd is er nog heel wat werk te verzetten trouwens. Ik moet meer energie op gaan bouwen. Elke dag eventjes een stukje fietsen, weer voor wat langere tijd achter de laptop zitten (en eindelijk weer eens gaan bloggen voor mijn andere site, iets waar ik nog helemaal niet aan toe kom), genieten van een wandeling langs het strand. Kortom: werk aan de winkel!

Tot de volgende keer!

2 gedachten over “15 dagen post-op

  1. Wat fijn om te horen dat het zo goed moet je gaat! Hopelijk gaat het met de energie ook iedere dag steeds een beetje beter, zodat je over niet al te lange tijd weer alles kunt doen wat je wilt (en misschien wel meer!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *