Doelstellingen voor dit jaar

Inmiddels ben ik, zo’n 16 maanden na de operatie, een derde van mijn oorspronkelijke gewicht afgevallen. Dit is natuurlijk ontzettend veel, maar stiekem zou ik nog wel wat meer af willen vallen. De rest van het jaar wil ik er alles aan doen om nog 15 kilo te verliezen. Ik weet het, het getal op de weegschaal is niet belangrijk, maar ja… Het zou zo mooi zijn om t├│ch die kilo’s nog kwijt te raken!

Maar ja, hoe bereik je dat? Weinig eten doe ik al, dus wat kan ik daar nog aan veranderen? Ik heb zelf de volgende dingen bedacht:

  • In een app invoeren wat ik op een dag eet
  • In diezelfde app bijhouden hoeveel eiwitten ik op een dag eet en dus meer eiwitrijk voedsel eten
  • Vaker sporten. Vanwege een knieblessure kan ik momenteel niet veel, maar ik kan in ieder geval mijn bovenlichaam trainen. En kortere afstanden wandelen, dat lukt ook nog wel.
  • Niet meer stiekem extra tussendoortjes naar binnen werken. Ik moet mezelf dus weer een schop onder mijn reet geven. Voor het gemak ga ik het schema wat ik net na de operatie kreeg er weer bij pakken als houvast.
  • Gelukkig zijn, niet alleen met het lichaam wat ik nu heb, maar ook met het lichaam wat ik had. Niet meer denken aan gisteren of morgen, maar aan nu. Vandaag. Vandaag is belangrijk.
  • Adviezen durven vragen aan anderen. Tips en trucks zijn dus meer dan welkom. Ik ben ook maar een mens ­čśë
  • Meer onderzoek doen naar gezond en verantwoord eten. Misschien zijn er wel gastric bypass guru’s die me nog heel veel kunnen leren?

Kortom: genoeg te doen! In november ga ik 10 dagen naar Singapore en het is mijn streven om die 15 kilo voor die tijd kwijt te zijn. Moet te doen zijn, toch?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *