Gezonde snack – RawLicous Boerenkool Chips

Rawlicious Boerenkoolchips (1)

Toen ik in september met mijn man in Amerika was verbaasden we er ons over: o-ver-al werd boerenkool (kale) gebruikt als gezonde snack. Boerenkooldrankjes, boerenkoolchips, boerenkoolsalades, noem maar op. Wij vonden het wat gek, want we kenden boerenkool alleen als redelijk ongezonde winterkost.

Want is het niet fantastisch? Als het lekker koud is buiten thuis komen en een stevige boerenkoolstamppot met worst, augurk en spekjes eten. Hmmm, alleen al van het opschrijven krijg ik al water in mijn mond.

Rawlicious Boerenkoolchips (2)

Boerenkool is dan ook niet het eerste waar ik aan denk als ik aan gezond snacken denk, maar hé: ik sta voor alles open. Zekers sinds ik mijn gastric bypass heb gehad probeer ik alle slechte dingen te schrappen, dus een gezond tussendoortje komt als geroepen. Boerenkool is een echte ‘superfood’. Het is rijk aan voedingsstoffen en een bron van antioxidanten. Het bevat 100 mg vitamine C per ons en dat is 125% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Vitamine C zorgt samen met vitamine A voor een ondersteuning van een goede weerstand. Daarnaast heeft boerenkool een hoog vezelgehalte (TMI, maar dat heb ik wel nodig voor een goede stoelgang) en het bevat geen vet. Ook zorgt het ervoor dat je lang vol zit. Kortom: dit is het proberen meer dan waard!

Rawlicious Boerenkool chips (2)Rawlicious Boerenkoolchips (3)Rawlicious Boerenkool chips (1)

De RawLicious biologische Boerenkool Chips bevat meer calcium dan melk, bevat weinig calorieën en weinig tot geen vet. Naast vitamine A en C bevat het vitamine E, kalium en foliumzuur. Het is dus ook nog eens goed voor je ogen, huid en botten. Het is Paleo-proof, dus ook de mensen die eten volgens de Paleo leer kunnen nu heerlijk en verantwoord snacken.

De Boerenkool Chips van RawLicious worden gemaakt in Engeland en is verkrijgbaar in drie smaken: Double Pepper Twist, Indian Spice Twist en Thai Chilli Twist.

En dan nu de test: zijn ze eigenlijk wel lekker? Het antwoord van mijn man en mij: yup, ze zijn lekker. Ik heb een voorkeur voor de Thai Chilli Twist, mijn man vind de Indian Spice Twist het lekkerst. De chips is knapperig en goed gekruid en niet te zout. De zakjes chips waren binnen no time op (oké, dat is misschien niet zo heel gezond, maar lekker was het wel), dus dit is voor herhaling vatbaar. Ik denk dat ik de volgende keer wat dip erbij ga proberen. Misschien een zelfgemaakte guacamole of hummus? Hmm, ik zie dat wel zitten. De chips is te koop bij Albert Heijn en kost €3,49 voor een zakje van 40 gram.

Wat is jouw favoriete verantwoorde snack?

Een gedachte over “Gezonde snack – RawLicous Boerenkool Chips

  1. Erg apart, maar ik ben wel benieuwd naar de smaak….
    Enne, komende week staat hier boerenkoolstamppot met spekjes en worst op het menu. Nog even van genieten voor het weer uit de winkel gehaald wordt (lente) 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *