Na twee maanden weer sporten

Om maar weer eens met de deur in huis te vallen: ik ben lui geweest. Lui lui lui. En moe moe moe, haha. Ik heb gesport tijdens de periode dat ik aan het aansterken was, maar sinds ik weer aan het werk ben (dat is eind november) heb ik niet meer gesport.

De grootste reden hiervoor is gebrek aan energie. Door het snelle afvallen ben ik constant moe. Ik ga naar mijn werk en als ik thuis kom wil ik alleen maar op de bank hangen. Mijn vrije dagen breng ik ook het liefste door op de bank. Gewoon, lekker cozy onder een dekentje. Poezen op schoot, filmpje aan, serietjes kijken. Ik geniet er van!

Gisteren heb ik ein-de-lijk mijn sportschoenen weer onder het stof vandaan gehaald en ben ik samen met twee vriendinnen naar de sportschool gegaan. Een uurtje fietsen, wandelen en krachttraining en wat voelde ik me lekker na afloop! Overdag had ik al een flink eind gewandeld met manlief en broer (hulde aan vlakbij het strand wonen, heerlijk!), dus ik heb mijn portie beweging wel weer gehad.

Vandaag heb ik wonder boven wonder geen spierpijn en voel ik me goed. Ik wil niet te hard van stapel lopen en ga in de loop van de week weer naar de sportschool. Tussendoor ga ik weer lekker wandelen met mijn man om toch wat in beweging te blijven.

Moraal van dit verhaal: Ik heb er weer zin in! Ik ben over de eerste drempel heen!

Wat doe jij om gemotiveerd te blijven qua sporten?

4 gedachten over “Na twee maanden weer sporten

  1. Dat is voor mij ook een valkuil, blijven bewegen, en ik moet tot mijn schaamte bekennen dat het er al een hele tijd niet van gekomen is.
    Zwem je ook graag? Ik zwem heel graag, vind het heerlijk, maar het feit dat ik in badpak moet tussen mensen die slanker zijn dan ik, houdt me momenteel behoorlijk tegen. Maar ik hou het zwemmen langer vol dan bijvoorbeeld hardlopen of fietsen, en mijn gewrichten worden dan minder belast.
    Ervaar jij schaamtegevoelens als je in je badpak loopt? Zo ja, hoe ga je daar mee om? Heb je tips?

    1. Ik vind zwemmen heerlijk en inderdaad: ook ik voel me wel eens onzeker. Eigenlijk moet je er gewoon sch**t aan hebben, maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Ik laat me mijn favoriete beweging niet afnemen, dus als ik wil zwemmen ga ik zwemmen. Binnenkort opent er een nieuw zwembad bij mij om de hoek en daar sta ik als één van de eersten op de stoep om een abonnement af te sluiten. Lekker poedelen in het water, baantjes trekken, vrij kunnen bewegen, heerlijk!

  2. Goed bezig dus! Ik ben nu sinds okt ongeveer 4x pet week te vinden in de sportschool en ik geniet enorm. Geen vreetbuien meer want dat is toch zonde van het sporten. Dat is voor mij het voordeel van in de ochtend sporten. Heel langzaam verdwijnen de kilo’s en dat is voor mij een geweldige motivatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *