‘Wat heftig’

Dit is een reactie die ik heel vaak krijg als ik vertel over mijn aanstaande operatie.

Yup, het is heftig. Een drastische keuze. Maar wat is heftiger: een leven lang pijn lijden en verdrietig zijn omdat afvallen niet lukt of een leven lang minder kunnen eten, maar wel een lijf hebben waar ik, als het goed is, geen last meer van heb?

Juist, als je het zo stelt is de keuze makkelijk gemaakt, toch? Nou ja… makkelijk. Jaren en jaren heb ik er over na moeten denken voordat ik de stap durfde te nemen. Voordat ik ervoor durfde uit te komen dat ik hulp nodig heb.

Jaren en jaren heb ik ontkend dat ik last had van mijn overgewicht, terwijl het me toch altijd in de weg heeft gezeten.

Gelukkig zit ik nu goed in mijn vel, hou ik van mezelf en hou ik van de mensen om me heen. Juist dat houden van mezelf heeft me ertoe gezet om de keuze te durven maken. Ik hou teveel van mezelf om te moeten leven met een lichaam waar ik last van heb. Daarom heb ik de keuze gemaakt. Daarom wil ik gezonder worden. Daarom word ik op 7 november geopereerd.

Ik kijk er naar uit.

8 gedachten over “‘Wat heftig’

  1. Wat fijn dat je zo snel aan de beurt bent. Ik vind het heel bijzonder en knap dat je deze keus hebt gemaakt en ik hoop dat het een geweldig succes zal worden. Zelf lig ik op die datum ook in het ziekenhuis,maar die dag ga ik heel hard voor je duimen.
    Heel veel sterkte met alles.

  2. Ik vind het knap van je. Hier een soortgelijk geval, ook 31, 100+ kilo, en ik doe aan emotie-eten (of dat nu negatieve of positieve emoties zijn). Qua formaat gok ik dat we een beetje hetzelfde zijn.
    Ik heb ooit veel gewicht kwijtgeraakt door heel streng te zijn voor mezelf, maar nu, nu ik me weer minder stabiel voel is er flink wat gewicht bij gekomen dus ik overweeg (wederom) ook een GBP. Ik wens je ontzettend veel succes wensen en ik ga je verhaal volgen. Je bent een sterke en knappe vrouw, ook met overgewicht! Ik duim voor je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *