De operatie is achter de rug

Afgelopen donderdag heb ik mijn gastric bypass gekregen.

Om 7.00u moest ik mij melden in het Slotervaart ziekenhuis. Na wat uitleg, een oxazepammetje en een mooi ziekenhuispakje ging ik redelijk stoned richting de ok. De arts kwam nog even mijn hand schudden, ik kreeg een kapje op en voor ik het wist werd ik wakker op de verkoeverkamer.

De pijn was aanwezig, maar het viel mee. Ik was nog erg slaperig van de narcose en de lieve broeder daar gaf me meteen iets tegen de misselijkheid en de pijn. Ik had erger verwacht, dus ik was al lang blij! Uiteindelijk bleek de operatie maar 45 minuten geduurd te hebben, wat in mijn ogen echt kort is, maar het schijnt toch echt de standaard tijd voor een gastric bypass te zijn.

Toen ik wakker werd moest ik letterlijk huilen van geluk! Ik heb mijn mini-maag! Ik ga gezonder worden! Ik kan over een paar maanden makkelijker bewegen! Wat fijn! Echt, hier heb ik zó lang naar uit gekeken.

Ik werd opgenomen op de Medium Care afdeling. Dit houdt in dat ik werd aangesloten op de hartmonitor, dat ik extra zuurstof kreeg en dat ze mijn pols en dergelijke in de gaten hielden. Een geruststellend idee. Na een nacht vol goede verzorging van de verpleging mocht ik vrijdagochtend weer naar huis.

De rit naar huis viel wat tegen. De wondjes deden toch nog wel wat pijn, dus hield ik tot groot vermaak van mijn man mijn buik vast als we door een bocht gingen. Met mijn ogen dicht heb ik rustig in de auto gezeten.

En nu is het 5.15u in de ochtend. Ik heb ontzettend veel geslapen, dus ik ben nu klaar wakker. Het gas wat gebruikt wordt tijdens de operatie is nog niet helemaal verdwenen uit mijn lichaam, vandaar dat ik wat last heb van mijn schouders. Dit lost vanzelf op, zolang ik maar veel loop. Ik maak dus lekker veel rondjes door het huis, ook al is het midden in de nacht, haha.

Tussendoor drink ik kleine slokjes water en sap en eet ik kleine beetjes vla en kwark. De komende twee weken moet ik nog vloeibaar eten, daarna mag ik langzaam opbouwen met gewoon eten.

Jongens, ik ben zó blij!

 

12 gedachten over “De operatie is achter de rug

 1. Fijn dat het achter de rug is, en gelukkig viel het je mee. Heel veel sterkte de komende tijd met het wennen aan je nieuwe maag, en het herstel.

 2. goed om te lezen marije ik ben morgen 3december aan de beurt moet alleen straks even bellen hoelaat ik wordt verwacht ben bets wel zenuwachtig en hoop dat alles goed zal gaan wie had je als chirurg ik heb dokter van de laar die mij gaat opereren ben wel al van 128 naar 117,4 afgevallen dus ben wel trots op mezelf alleen er moet veel meer af vanwege suikerziekte nou marije ik hou je op de hoogte

  1. Oh wat spannend dat je morgen op mag! Weet je inmiddels al hoe laat je aan de beurt bent? Ik had Dr. de Brauw. Ik wens jou in ieder geval ontzettend veel succes!

   1. heb net het slotervaart aan de lijn gehad en ik mag me presenteren om half 7 ben als eerste aan de beurt ivm diabeet zijn
    dit was namelijk het streven van de narcotiseur
    die wilde mij als eerste hebben
    nu beginnen de zenuwen me partte te spelen want nu is het definitief

 3. Hallo. Ik neem aan dat jij een mini gasttic bypass hebt gehad? Ik ben met het voortraject bezig en teijfel tussen een mini of gewone bypass. Via google kwam ik op deze blog. 🙂

 4. Ok, bedankt. Ik moet voor een gezond gewicht 65+ kilo eraf. Heb nu een BMI van 50,5 namelijk. Probeer erachter te komen of dat zal gaan lukken met een Mini GBP. Volgens het ziekenhuis is de verwachting met een mini 30 tot 40 kilo namelijk, maar op amerikaanse sites staan betere resultaten…
  Ik zoek verder. Bedankt! 🙂

 5. Waarom zou je gaan voor een mini-gastric bypass dan? Mijn BMI was ook 50 toen ik het traject in ging, dus het is vergelijkbaar met jouw BMI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *