Acht dagen post-op

Wat gaat het goed met me! Elke dag een stapje vooruit en elke dag een beetje minder last van de wondjes. Ik voel me enorm sterk en ben nog steeds ontzettend gelukkig dat ik deze stap heb gezet.

De eerste mijlpaal is ook alweer achter de rug. Ik droeg de laatste maanden mijn trouwring aan mijn linker ringvinger (ik ben links, dus de vingers aan die hand zijn dunner) in plaats van aan mijn dikkere rechter ringvinger. Je voelt hem al aankomen: hij past weer om mijn rechter ringvinger! Ik ben een gelukkig mens!

Daarnaast had ik gisteren mijn eerste officiële weegmoment. Hoewel ik heb afgesproken maar één keer per week op de weegschaal gestaan lukt me dat niet en weeg ik stiekem elke dag, maar ik schrijf het alleen op donderdag op. Donderdag is de dag van mijn operatie, dus dat vind ik een mooie dag om te onthouden. In de eerste week ben ik 4,3 kg afgevallen. Bizar veel! In totaal ben ik nu ongeveer 10 kg kwijt. Voor de operatie was ik namelijk vijf kilo afgevallen.

De afgelopen drie dagen ben ik weer begonnen met wat rondlopen. Een tripje naar de Action (oeps, dat was iets te ver en ik kocht iets teveel, dus ik moest sjouwen…), een strompelend loopje door de supermarkt, een rondje om het huis. Ik doe mijn best om mijn conditie weer wat op te bouwen.

En hoewel ik voor de operatie helemaal niet aan het plannen was zijn inmiddels de eerste vliegtickets voor een citytrip alweer geboekt. In februari ga ik samen met een broer en zus naar Dublin. Wat heb ik daar zin in! Ik kan me niet eens voorstellen hoeveel gezonder ik dan al ben, maar ik probeer me in te denken dat ik veel minder last zal hebben en hele dagen zal kunnen wandelen. En dan heb ik het nog niet eens over het niet meer hoeven vragen om een ‘extension’ om mijn vliegtuigriem groter te maken… Wat een geluk!

Aanstaande woensdag heb ik de eerste controle in het ziekenhuis. Op de agenda staat een afspraak met de Physician Assistant, een groepsafspraak en een individuele afspraak bij de diëtist. Daarna mag ik langzaam aan weer beginnen met vast eten. Jongens, wat heb ik zin in een cracker! Vette meuk, chocolade en andere troep kunnen me gestolen worden, maar een cracker met kaas, dat is wat ik wil 😉 Wat een verandering!

Over 1,5 week moet ik weer werken en hoewel ik in mijn ogen nog een enorme sprong moet maken qua conditie en uithoudingsvermogen heb ik er ook wel weer veel zin in.

Bedankt voor het lezen van mijn brabbels en tot snel! 🙂

 

6 gedachten over “Acht dagen post-op

 1. Hi babe,

  Ik weet hoe fijn het is als je ring ineens weer past 🙂 JOEHOE!!!!!
  Jeetje Marije, wat ben ik trots op je! Ik vind je echt zo vreselijk stoer! Dit had ik dus echt nooit gedurfd.
  Echt, hoe fijn ga jij je voelen straks joh! En lekker naar Dublin met de family in februari, leuk om iets te hebben om naar uit te kijken.

  Tot maandag chick! Gezellig.

  Kus,
  Tammeer

 2. Wauw, al flink wat vooruitgang dus! Goed ook dat je gewoon probeert om stapje voor stapje alles te doen, dat zal het herstel alleen maar ten goede komen 🙂
  You go Marije! 😀 En een tripje (ter beloning?) mag zeker!

  1. Thanks! Stapje voor stapje is ook wel noodzakelijk moet ik zeggen, maar gelukkig is het ook nog eens goed voor mijn lichaam 😉 Ik heb zin in het beloningstripje, al had ik het zelf nog niet als beloning bekeken, haha.

 3. Ik ken je niet, jij vond mij op twitter en ik ben je blog gaan lezen. Ik ken je dus niet, maar ik ken en herken wel je verhaal! Ik loop alleen een beetje achter je aan 🙂
  Twee weken geleden de screening en begin maart krijg ik mijn kleine maagje. Duurt langer dan normaal, maar dat is eigen keuze ivm met mijn werk.
  Maar oh wat kijk ik er naar uit! Een gezond slank lichaam, makkelijk kunnen bewegen, in stoelen passen, lekker wandelen, zonder problemen de trap op en af, nou ja ik hoef je niks te vertellen. Maar als je het niet erg vindt ga ik je verhalen wel lezen!
  Groetjes Diana

  1. Hi Diana,

   Leuk dat je me volgt en natuurlijk mag je blijven lezen. Juist daarom ben ik dit blog begonnen: om anderen meer te vertellen over een Gastric Bypass en alles wat daar bij komt kijken. Spannend dat jij ook in het traject zit. Het lijkt me heel heftig om nog tot maart te moeten wachten! Ik hoop voor jou dat de gang er naartoe rustig is en zal blijven en dat je met volle vertrouwen de OK in gaat 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *