Drie dagen post-op

Vandaag is het drie dagen geleden dat ik mijn gastric bypass kreeg.

Zoals ik al vertelde in mijn vorige post mocht ik na één nachtje ziekenhuis weer naar huis. Hoewel de eerste nacht nogal heftig was heb ik afgelopen nacht heerlijk geslapen. De pijn was minimaal. Ook de hechtingen van de wondjes die zijn gemaakt tijdens de laparoscopische ingreep zien er goed uit. Gelukkig zijn ze oplosbaar, dus ik hoef niet terug naar het ziekenhuis om ze er weer uit te laten halen.

Ook het eten gaat steeds beter. Ik eet nu zes keer per dag, zoals wordt voorgeschreven door het ziekenhuis. Gedurende de dag eet ik kwark, vla en gepureerd fruit en als avondeten eet ik gemalen broccoli, kipfilet en aardappelpuree.  Over 1,5 week heb ik een afspraak in het ziekenhuis. Dan wordt gekeken of ik van vloeibaar voedsel langzaam mag opbouwen naar vast voedsel. Tot nu toe mis ik nog helemaal niks, heb ik geen behoefte aan ‘slecht’ eten en voel ik me enorm krachtig wat betreft mijn nieuwe leven.

Vanochtend heb ik wel mijn eerste ervaring met ‘dumping syndroom‘ gehad. Ik had een vla die vrij veel suiker bevatte en dat viel niet goed. Na een half uurtje kreeg ik hartkloppingen, werd ik duizelig en warm. Gelukkig had ik hier van tevoren veel over gelezen, dus ik wist dat dit zou kunnen gebeuren. Ik bleef rustig zitten waar ik zat, deed mijn ogen dicht en wachtte tot het over was. Daarna even douchen en hoppa, ik was weer het vrouwtje, haha.

Het gaat nu zelfs zo goed met me dat ik mijn badjas en pyjama op de slaapkamer heb gelaten en nu in mijn normale kleding rondloop. Oké, make-up laat ik nog even voor wat het is, maar het gaat de goede kant op! Dat is overigens mede mogelijk gemaakt door mijn lieve man, die ontzettend goed voor mij zorgt. Daarnaast doen de enorme hoeveelheid berichtjes, kaarten, bossen bloemen en cadeautjes me ook veel goed. Het is bizar om te merken hoeveel mensen er met me mee leven! Bedankt daarvoor!

Ik weet eigenlijk niet zo goed of jullie wel zitten te wachten op dit soort updates, dus laat graag een comment achter waarin je aan geeft wat je graag ziet op dit blog! 🙂

Tot de volgende keer!

5 gedachten over “Drie dagen post-op

  1. Ik vind het echt stoer van je!
    En heel eerlijk, ben ik ook wel benieuwd en nieuwsgierig wat je nu allemaal meemaakt en tegen komt op deze weg.
    Dus van mij mag je heel veel updates plaatsen 😉
    Succes!

  2. Ik ben ook heel erg benieuwd naar elke update die je post. Waar je tegenaan loopt, wat goed gaat, hoe je het beleeft… Het is erg leerzaam!
    Veel sterkte nogmaals! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *