Pijn

De afgelopen maanden heb ik al een aantal keren onverklaarbare pijnen gehad. De eerste keer dat het gebeurde zat ik op mijn werk. Gelukkig was mijn man thuis om me op te halen, dus ik zat binnen een half uurtje jankend bij hem in de auto. Al die tijd heb ik gedacht dat het aan het halve broodje kip lag wat ik had gegeten. Sindsdien vermeed ik brood met kip. Tsja, je moet toch wat hè?

De tweede keer koliekpijn, want dat dat het is daar was ik snel achter, was afgelopen zaterdag. Ik lag ik bed en had al meer dan twaalf uur niet gegeten of gedronken. Opeens begon de pijn en binnen een paar minuten lag ik kermend te kronkelen. Oké, mijn pijngrens is geloof ik niet heel hoog, maar dat ik pijn had stond vast haha.

Tussendoor heb ik onverklaarbare pijn gehad in mijn buik, rechts bovenin. Nou ja, onverklaarbaar… Ik ging er direct van uit dat het met mijn galblaas te maken had, maar het irritante was: ik had alleen pijn als ik fysieke inspanning leverde. Ik hoefde maar een klein stukje te lopen of de pijn begon al. Een bezoekje aan de huisarts en de prikpoli leverde me het volgende op: niks. Ik had dus niks. Geen ontstekingen, geen vitaminetekort, helemaal niks. Tsja, en nu?

Aanstaande donderdag heb ik een controle bij mijn arts. Ik ben al sinds november niet meer op controle geweest, dus ik ben erg benieuwd hoe het er écht voor staat. Afgelopen week heb ik, wederom, bloed laten prikken en ik hoop dat die uitslag misschien wel gaat zeggen waar de pijn vandaan komt of kwam.

Heb jij, mede-eigenaar van een mini-maag, ook wel eens onverklaarbare pijnen? Voordat ik mijn mini-maag kreeg zat ik nooit bij de dokter en nu heb ik al een paar keer in een korte tijd een bezoekje gebracht bij mijn huisarts. Ik vind het stom! 🙂

5 gedachten over “Pijn

  1. Tijdens één van mijn laatste dieetpogingen viel ik vrij goed af, tot ik na 5 weken ook ineens onverklaarbare pijn kreeg. Galkolieken, bleek later. Ik zal je de details besparen (je kunt de verhalen terugvinden op mijn persoonlijke blog, sandyhasselt.nl/blog als je wilt) maar guttegut wat ben ik blij dat ik van mijn galblaas af ben, zeker vlak voor de operatie heb ik de ergste pijnen in mijn hele leven ervaren, ik word al misselijk als ik er aan terug denk….
    Beterschap!

  2. Nee ik heb nog nooit spontaan opkomende en onverklaarbare pijnen gehad. Ik zou tijdens zo een pijnaanval dan onmiddellijk naar het slv zkh toegaan, je kan daar tenslotte 24 uur per dag terecht . Maar wat ik wel interessant vind, wat zei je arts hiervan? Heeft hij een verklaring kunnen geven of gaat men verder onderzoek doen?

  3. Pijn rechts bovenin de buik en die koliek aanvallen klinkt wel als galstenen. Ik heb ze helaas ook gekregen door het afvallen. Mijn chirurg zei dat ik zolang de klachten te houden zijn (lees: ik niet iedere dag lig te kronkelen van de pijn) ik niet geopereerd hoef te worden. Even aankijken dus. Succes met de echo en beterschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *